Back to top

Misiunea si valorile organizatiei

MISIUNEA

Misiunea noastra este sa sprijinim persoanele cu deficiente de vedere si/sau alte forme de deficiente si nevoi speciale in dezvoltarea lor sociala, profesionala si personala. Sa-i ajutam sa-si atinga potentialul maxim, sa aiba o viata normala si o integrare fireasca in societate.

VIZIUNEA

Viziunea noastra este sa devenim un partener de incredere al celor care vor si indraznesc sa gandeasca, sa lupte si sa invinga stereotipurile sociale ale unor persoane, din ce in ce mai putine, stereotipuri alimentate la randul lor de lipsurile si frustrarile specifice unui mediu social competitiv si nu totdeauna prietenos.

VALORI

 Proactivi – vrem sa aflam si sa invatam tot timpul cum putem construi o lume mai buna. Ne plac exemplele de buna practica si initiativele inovatoare.

Respect – Militam pentru respectul reciproc; doar asa putem pretinde sa fim respectati, comportaandu-ne cu ceilalti asa cum ne-ar placea ca ceilalti sa se comporte cu noi. Stim ca sentimentul iubirii si al tolerantei poate sa elimine diferentele dintre noi, sa ne vedem asa cum suntem de fapt, egali in fata lui Dumnezeu.

Discernamant – Ne intereseaza cauzele, nu efectele; doar astfel putem gasi solutii la problemele noastre. Vrem sa aducem plus valoare societatii pentru ca societatea la randul ei sa ne recunoasca potentialul si valorile morale care ne definesc.